Merk Land Rover
Model Range Rover
Type Classic 3.5i V8
Kleur Caspian Blue
Transmissie Automatisch, 4 versn.
Tellerstand 156.000 km
Bouwjaar 1988
Brandstof Benzine

Deze Range Rover is een oorspronkelijk Duitse auto en werd geïmporteerd in 1993. De nieuwe eigenaar destijds heeft er ongeveer 10 jaar mee gereden waarna deze geschorst is. Na 12 jaar stil te hebben gestaan is de Range Rover van eigenaar gewisseld en na een jaar weer gereden te hebben wordt de auto nu gerestaureerd.
Op technisch gebied is de auto zeer goed. Met slechts 156.000km op de teller met aantoonbare historie is dit een bijzonder exemplaar. De carrosserie vertoond beginnende corrosie maar is nog niet doorgeroest. De carrosserie zal dan ook compleet gedemonteerd worden zodat deze waar nodig gerepareerd wordt en opnieuw gespoten kan worden.

Image

Het complete interieur is eruit gehaald op het dashboard, middenconsole en de bedrading na. Voordat we de bedrading eruit gehaald is, hebben we alles gelabeld om het onszelf makkelijk te maken bij het monteren. Nu de carrosserie grotendeels zichtbaar is, is te zien dat deze er nog heel erg goed uit ziet voor z'n leeftijd.

Image

De carrosserie is terug van het straalbedrijf en zoals op de foto te zien zijn er kleine 'slechte' plekjes zichtbaar geworden. Dit gaan we nu dichtlassen en dan kan de carrosserie naar de spuiter toe.

Image
Image

Het chassis is terug en ziet er weer uit als nieuw! Nu kunnen we weer beginnen met het monteren van de auto. Inmiddels is de carrosserie ook weer terug van de spuiter.
De volgende stap is om de assen weer netjes te maken en het motorblok groot onderhoud geven zodat deze weer gemonteerd kan worden voordat de carrosserie weer gemonteerd wordt.

Image
Image

Beide assen zijn uit elkaar geweest, geverfd en weer in elkaar gezet. Deze zitten nu weer onder het chassis met nieuwe originele Land Rover veren en schokdempers.

Image
Image

Een nieuwe update:
- Motorblok is weer gemonteerd
- Motorblok op het chassis gezet
- Nieuwe RVS uitlaat gemonteerd
- Carrosserie weer op het chassis
- Alles weer aangesloten om de motor te testen
- Motor loopt super!!
- Verder afbouwen van de elektriciteit, interieur etc.

Image
Image
Image
Image

Inmiddels is alle bedrading weer gemonteerd en getest. De volgende stap is om de ruiten en de buitenpanelen weer monteren.

Image
Toine van der Leeuw - Classic Cars

Poortweg 11
9561 LJ Ter Apel

Contact

06 - 218 756 16
info@toinevanderleeuw.nl

LET OP!
Bezoek alleen op afspraak

Contact formulier


© 2017 Toine van der Leeuw - Classic Cars